FAQ

Hvad er Flexleasing?

Ved Flexleasing betales registreringsafgiften på bilen periodisk med en procentsats. Sagt på en anden måde, du betaler en % del af den beregnede registreringsafgift som fastsættes ud fra bilen handelsværdi samt alder og stand m.v.  I stedet for at betale fuld afgift som når du køber en bil, så beregnes den periodiske afgift i stedet med en procentsats af den beregnede registreringsafgift, f.eks. med 0,5% pr. måned, hvis bilen er over 36 mdr. plus et mindre rentetillæg.

Registreringsafgiften

Ved flexleasing betales en procentdel af den beregnede registreringsafgift.

Er bilen mellem 0-3 måneder betales 2% af afgiften pr. md.
Er bilen mellem 3-36 måneder betales  1% af afgiften pr. md.
Er bilen over 36 måneder betales 0,5% af afgiften pr. md.

Ud over ovennævnte satser betales et mindre rentetillæg af den beregnede registreringsafgift.

*efter 35 år er det en veteranbil og kan derfor importeres under andre vilkår. Kontakt os hvis du ønsker at vider mere om import af biler der er over 35 år.

Hvorfor Flexleasing

Flexleasing giver muligheden for at køre i en lækker bil med meget udstyr som man ofte ikke ville kunne købe i Danmark, uden at det ville koste Herregaard. Importere man biler fra f.eks. Tyskland eller Sverige er de som regel meget veludstyrede, og billigere end tilsvarende biler i Danmark. Flexleasing giver især god mening, hvis bilernes danske handelspris er fra kr. 300.000 og op efter.

Hvem ejer bilen?

Leasingselskabet ejer bilen, da det ikke er lovligt at private ejer en bil i denne konstellation. Derimod er det dig der har ansvaret for bilen, altså bilens ve og vel. Når aftalen er ved at udløbe, har du forpligtet dig til at finde en køber med gyldigt CVR- nummer, til den aftalte restværdi, når kontrakten udløber. Så jo bedre du passer på bilen, jo bedre vil den aftalte restværdi passe til bilens værdi. Du kan også forlænge aftalen, hvis det ønskes.

Hvad står du får?

Grøn ejerafgift, forsikring og dækskift.

Service og evt. reparationer. Her kan du med fordel tegne en service aftale.

Finde en køber med gyldigt CVR-nummer, når aftalen udløber.

Hvordan beregnes restværdien?

Restværdien bliver udregnet ud fra nedenstående.
1.Købsprisen
2.Udbetalingen
3. Løbende ydelse
Bilens afskrivning og restværdi er afhængig af kørte kilometer, stand og generelle marked, ligesom det er tilfældet med en købt bil.

Hvad skal man passe på ved Flexleasing?

Der er nogle valg som du tager, når kontrakten oprettes, og som kan have økonomiske konsekvenser for dig når kontrakten udløber.

Udbetalingen samt den løbende månedlige ydelse, har betydning for udregningen af restværdien, når leasingaftalen udløber, og bilen restværdi opgøres. Er der betalt for lidt i udbetaling eller ydelse i leasingperioden, vil det kunne betyde at den beregnede restværdi er højere end markedsværdien, og derved kan der opstå en difference som Du som leasingtager hæfter for.
Bilens restværdi plus/minus gensalgspris ved udløb af leasingperioden + udbetaling og månedlige ydelser giver de samlede udgifter i leasingperioden, excl. forsikring, ejerafgift og vedligeholdelse.

Sammenlign ALDRIG leasingkontrakter kun ud fra månedlig ydelse og udbetaling, se også på den fastsatte restværdi.

Hvorfor har i ikke et stort lager?

Vi vil have nogle biler hjemme, men størstedelen står hos samarbejdspartnere i Tyskland og Sverige, da vi henter de fleste biler hjem på bestilling. Ved at have flere biler stående, vil de i tilfælde af at de står i længere tid, miste værdi, derfor henter vi de fleste hjem på bestilling.

Hvad med forsikring?

Når du leaser hos os kan tilbyde vi forsikring hos anerkendt forsikringsselskab. Forsikringen er som regel billigere, end hvis du selv forsikrer køretøjet. Men der er frit valg for leasingtager.
Den eneste betingelse er at du er min. 21 år og har kørt skadefrit i 3 år.(max. 1 skade)

Kan jeg opsige aftalen?

Leasingaftalen kan til enhver tid opsiges med 2 måneders varsel fra begge parter. Se forretningsbetingelserne.

Hvorfor skal jeg betale en udbetaling?

Udbetalingen svarer som udgangspunkt til 30% af bilens pris uden afgift tillagt den forholdsmæssige betalte registreringsafgift. I udbetalingen inkluderer aftaleoprettelse, nummerplader, leveringsomkostninger, evt. klargøring mm. Hos Herregaardsbiler og vores samarbejdspartner kommer der ingen yderligere omkostninger end hvad der ses i tilbud/kontrakt.

Momsfradrag vedrørende Flexleasing erhverv.

Der er forskel på momsfradraget bl.a. om bilen er leaset med hvide eller gule plader.

Ved hvidpladebiler mere end 36 måneder gamle, kan der fratrækkes 1% af 25% af den fulde registreringsafgift. F.eks.er hvis den fulde registreringsafgift er vurderet til kr. 300.000,00 vil du have et årligt momsfradrag på kr. 9.000,00 – 750,-/måned. Hvis bilen er under 36 måneder gammel vil du kunne beregne 2% af 25% af den fulde registreringsafgift. For at få momsfradraget, skal leasingperioden løbe sammenhængende over 6 måneder. Bemærk, at der dog ikke kan fratrækkes mere moms end selve momsgrundlaget. Overskydende moms kan anvendes til momsfradrag i udbetalingen.

Ved gulpladebiler der anvendes til 100% erhverv, er der fuld momsfradrag – også på driftsomkostninger. Ved delvis privat og erhvervskørsel kan der opnås 1/3 momsfradrag – dog er der stadig fuld momsfradrag på driftsudgifter.